Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δημήτρη προχώρα δυνατά...

Προς ενημέρωσή σας.....

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ γεμάτος ευγνωμοσύνη.
Διαχειριστής · DMR Greece - TG 202 - 24h QSO

Υπάρχει ακόμη ελπίδα για τον Ραδιοερασιτεχνισμό!!!

Αρκετές φορές αναρωτιόμαστε αν κάνουμε καλώς και διαθέτουμε τόσο χρόνο και οικονομικούς πόρους, για μια μεγάλη ιδέα όπως αυτή του Ψηφιακού Διασυλλογικού Δικτύου.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα χόμπι που μπορεί κάποιος να ασχοληθεί στη ζωή του, θα ‘εισπράξει’ μπόλικες χαρές αλλά και περισσότερες λύπες, εξαιτίας πολλών εξωγενών παραγόντων.

Στις περιπτώσεις όμως που το χόμπι είναι πιο ομαδικό, τότε η προσπάθεια πρέπει να γίνεται από όλους, με σκοπό την ταχύτερη επίτευξη του στόχου αλλά και την ελάφρυνση των βαρών από τους λίγους.

Έχει αποδειχθεί, ότι όταν θέτονται υψηλοί στόχοι και δεν ‘τραβάνε κουπί’ όλοι μαζί, η προσπάθεια πάει στράφι και η αποτυχία φυσικά τους βαραίνει όλους!!!

Ένας τέτοιος στόχος, ήταν και η περίπτωση του Κιθαιρώνα που ξεκίνησε περίπου πριν από 3-4 χρόνια και πιστέψαμε ότι αξίζει να ‘σφίξουμε τα δόντια’ και να τον κρατήσουμε στον αέρα, απολαμβάνοντας όλοι την ιδιαίτερη ραδιοκάλυψη του.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τότε που κάναμε τις πρώτες προσπάθειες ενεργοποίησης του ψηφιακού κόμβου, με τον Σταμάτη SV1EML να έχουμε δέσει σε ένα σχοινί ολόκληρη μεταλλική ντουλάπα (Υ1,40μ. x Π0,60μ.) που θα προστάτευε τον εξοπλισμό και να τραβάμε μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με όλη μας την δύναμη, να την ανεβάσουμε στον οικίσκο.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω βέβαια, είναι και το τεράστιο κομμάτι πάγου που ‘έφαγα’ στο κεφάλι και για κάνα δεκάλεπτο δεν αισθανόμουν αν έχω πρόσωπο…!!!!

Ο καιρός όμως πέρασε και μετά από άπειρες επισκέψεις για αλλαγές συσκευών αναμεταδοτών, κεραιών, μπαταριών κτλ, καταφέραμε να διατηρήσουμε τον κόμβο ενεργό, με ελάχιστες ημέρες εκτός λειτουργίας κάθε χρόνο.

Οι συνάδελφοι που έχουν δώσει ότι είναι δυνατό (Υλικά-Βενζίνες-Διάθεση Οχημάτων-Χρήματα) για να το πετύχουμε αυτό, είναι πολλοί και θα τους αναφέρουμε σε επόμενη ανακοίνωση.

Έφτασε όμως ο καιρός, να ζητήσουμε την βοήθεια όλων, χωρίς να σημαίνει ότι αναφερόμαστε μόνο σε όσους χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο κόμβο, δηλαδή όσοι είναι εντός της εμβέλειας του.

Γιατί όποιος αισθάνεται, ότι πρέπει να προσφέρει μόνο και μόνο σε ότι τον αφορά άμεσα, τότε έχει χάσει την μεγαλύτερη χαρά του χόμπι μας, δηλαδή την χαρά της ομαδικότητας!!!!

Με μεγάλη έκπληξη θα αναφέρω, την εξαιρετική ανταπόκριση πολλών συναδέλφων στην έκκληση συμμετοχής που κάναμε για την αποκατάσταση της βλάβης στον ψηφιακό κόμβο του Κιθαιρώνα.

Τα τηλεφωνήματα ‘έπεσαν βροχή’ που λέμε και όλοι ήθελαν να βάλουν το λιθαράκι τους στην προσπάθεια.

Ακολουθεί πίνακας των συναδέλφων που μας στάθηκαν, χωρίς όμως τα ποσά που κατέθεσαν, γιατί πιστεύουμε ότι είτε πρόκειται για μικρό είτε για μεγάλο ποσό, είναι από το προσωπικό τους υστέρημα και αυτό που μετράει είναι η συμπαράσταση και η διατήρηση της μεγάλης ιδέας:

VK2KON Θανόπουλος Κώστας

SV1IZT Γλυνός Αλέξανδρος

SV1HFD Γεωργίου Θεόδωρος

SV3NQG Τζουανόπουλος Αλέξανδρος

SV1RVP ΤΖΟΥΡΑΠΑΣ Αλέξανδρος

SV1BYK Καππάτος Χαράλαμπος

SV1JSX Λιαζος

SV1MIG Κωσταντίνος

SV1CNT Τοπης Θανάσης

SW1QEA Καλαμπάκας Γιαννης

SV1QZU Σημαντήρας Ελευθέριος

SV1OBT Δημήτρης ……………

SY3CSY & SY3CSX Μηλιός + ?

5B4SN Χριστόδουλος Χριστοδούλου

SV1IZF Παναγιώτης Ξανθόπουλος

SV1KWC Ροινιωτης Παναγιώτης

SV1AWL Λάιος Παναγιώτης

SV1SIM ΑΝΑΝΩΣΤΑΡΑΣ Στράτος

Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ονόματα συναδέλφων που ζουν στο εξωτερικό αλλά η καρδιά τους χτυπάει στον ρυθμό του Ελληνικού Εθνικού μας Ύμνου και τους στέλνουμε τις θερμότερες μας ευχαριστίες!!!

Το ποσό που συγκεντρώσαμε, ήταν πολύ παραπάνω του κόστους του ρυθμιστή φόρτισης και αυτό μας δίνει την δυνατότητα επιπλέον απαραίτητων αγορών για τον συγκεκριμένο κόμβο αλλά και γενικότερα του δικτύου.

Θα σταλεί αναλυτικό email σε όσους προσέφεραν, ώστε να είναι απόλυτα σίγουροι, πως η προσφορά τους ‘έπιασε τόπο’!!!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Συλλόγους, τους συναδέλφους και φίλους που μας συμπαραστέκονται τόσα χρόνια και είναι δίπλα μας στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα, με μοναδικό στόχο την δημιουργία ενός Τεράστιου Διασυλλογικού Ψηφιακού Δικτύου.

SV1EDZ  Δημήτρης

@ DMR Greece - TG 202 - 24h QSO
@ SV1EDZ
@ .73..!!